Još tri miliona KM za uređenje poslovnih zona

Bez autora
Mar 26 2024

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović potpisao je danas sporazume po Programu raspodjele finansijskih sredstava za infrastrukturno uređenje i rješavanje imovinsko - pravnih odnosa u poslovnim zonama Kantona Sarajevo za 2024. godinu.

Sporazumi su potpisani sa načelnicima i predstavnicima općina Ilijaš, Hadžići, Centar  i Novi Grad i to u ukupnom iznosu od 2.977.294 KM. 

„Kako bismo Kanton Sarajevo učinili privlačnim za investicije, u kontinuitetu sufinansiramo projekte općina koji se odnose na rješavaje imovinsko – pravnih odnosa, te infrastrukturnu pripremu poslovne zone. Između ostalog, to podrazumijeva izgradnju neophodne infrastrukture kao što su saobraćajna i vodovodna mreža, kišne i fekalne kanalizacije, gasne mreže i elektroinstalacija, te izgradnju drugih infrastrukturnih objekata neophodnih za poslovanje u poslovno – industrijskim zonama“ rekao je ministar Mijatović.

Nadzor nad ovim projektima vršiti će Zavod za izgradnji Kantona Sarajevo.

„Razvijanje postojećih i stvaranje novih poslovnih zona visoko je rangiran prioritet Ministarstva privrede Kantona Sarajevo. Ove godine smo za projekte infrastrukturnog uređenja i rješavanja imovinsko pravnih odnosa u poslovnim zonama osigurali 7,5 miliona KM, od čega smo danas potpisali sporazume za realizaciju blizu tri miliona KM. Priliku ću iskoristiti i da pozovem načelnike ostalih općina da dostave spremne projekte kako bismo ih kao Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo podržali i kako bi privredu u našem Kantonu nastavili razvijati“, poručio je ministar Mijatović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik